Monday, September 21, 2009

Peugeot BB1: stadsmus


Peugeot stelt op het salon van Frankfurt het concept voor van een volledig elektrisch aangedreven stadswagentje. De BB1 is alleen bedoeld voor stadsverkeer en biedt enkele innoverende oplossingen. Of hoe kan je vier passagiers kwijt op 2,50 m lengte?

Tweewieler

Het interieur verrast. Geen stuur en pedalen, maar een stuur en bedieningen die geïnspireerd zijn op die van een motorfiets. De achterpassagiers zitten als op een tandem dicht achter de voorstoelen. Om de achterpassagiers genoeg hoofdruimte te geven, kreeg de achterklep een dubbele bult, net zoals bij de 308 RCZ. De koffer is erg ruim en kan 160 tot 855 liter bergen.

640 Nm

Voor de aandrijving zorgde Michelin. In ieder achterwiel bevindt zich een elektrische motor van 7,5 kW. Het vermogen kan pieken tot 10 kW, maar het is vooral het indrukwekkende koppel dat opvalt. Per motor komen er niet minder dan 320 Nm vrij. De BB1 accelereert in 2,8 seconden van 0 naar 30 km/uur. Van 30 tot 60 km/uur heeft hij 4 seconden nodig. Door de topsnelheid van 90 km/uur is de BB1 beperkt in het gebruik. Lithium-ionbatterijen zorgen voor een autonomie van 120 km.

No comments:

Post a Comment

Bookmark and Share

Sponsor Links

Cheap Cars For You?
Find Used BMWs Cheap
Best Deal Ever
www.car-auction.com

Run Your car On Water See To Believe
Use Your Money For Something Else
www.hybridwaterpower.com

No Fuel Needed For Car
No Need To Go To Gas Station Anymore
Need To See To Believe!
www.gas4free.com