Monday, September 21, 2009

Volkswagen Golf R: de krachtigste ooit


Op het salon van Frankfurt trekt een gespierde blauwe Golf alle aandacht. De diffuser, de dubbele centrale uitlaat, de kuipzetels, led’s onder de voorlichten en nieuwe bumpers maken duidelijk dat het hier om een speciaal exemplaar gaat. Onder de specifieke velgen priemen grote remschijven en op de achterzijde prijkt een ‘R’-logo. Dit is de krachtigste Golf ooit.

Vaarwel V6-motor

Zijn voorganger, de R32, had een 3,2-liter V6-motor. Die stond bekend voor zijn diepe sound en de vinnige respons. Zijn hoge verbruik deed hem echter de das om. De nieuwe versie volgt de downsizing-trend en heeft een betere verhouding tussen prestaties en verbruik. De Golf met de zescilindermotor is definitief verleden tijd. De nieuwe 2.0 TSI viercilindermotor presteert uitstekend. Hij produceert 270 pk en het koppel van 350 Nm is beschikbaar over een heel breed toerentalgebied. Je kunt kiezen tussen een manuele versnellingsbak of een bak met dubbele koppeling. De prestaties doen de vorige versie gauw vergeten: in 5,5 seconden spurt de Golf R van 0 naar 100 km/uur en zijn topsnelheid bedraagt 250 km/uur. Hij legt de kilometer met stilstaande start af in slechts 25,4 seconden. Een opmerkelijke tijd voor een compacte auto.

Vierwielaandrijving

Met een vermogen van dit kaliber zouden de voorste banden snel in rook opgaan. Volkswagen opteerde dan ook voor een evolutie van de vierwielaandrijving met erg korte reactietijd. De voorwielen krijgen het meeste vermogen te verwerken, maar als het nodig is, kan het vermogen zelfs voor 100 procent naar de achteras gestuurd worden.

No comments:

Post a Comment

Bookmark and Share

Sponsor Links

Cheap Cars For You?
Find Used BMWs Cheap
Best Deal Ever
www.car-auction.com

Run Your car On Water See To Believe
Use Your Money For Something Else
www.hybridwaterpower.com

No Fuel Needed For Car
No Need To Go To Gas Station Anymore
Need To See To Believe!
www.gas4free.com